alex-ramm Опубліковано: 14 листопада 2013 Опубліковано: 14 листопада 2013 Вы меня конечно извините, но у меня на родине, то есть в Житомире - никогда небыло чистой украинской/русской речи... здесь веками так на суржике разговаривают...
Bund Опубліковано: 14 листопада 2013 Опубліковано: 14 листопада 2013 та вісім років життя в російськомовному середовищі даються в знаки але після того, як мені зробили зауваження про суржик (який я ненавиджу), я мабуть піду і зроблю собі сепуку ))) Ти ба яка тендітна душа )))))))))))))))
Outlawif Опубліковано: 14 листопада 2013 Опубліковано: 14 листопада 2013 Суржик - первый по распространенности местный диалект, чего удивляться? Хотя, если быть справедливыми, "чистый" язык - понятие абстрактное. Не существует чистых языков вообще в принципе, кроме как в словарях. Это сферический объект в вакууме. Суржиком можно назвать язык, когда в нем как минимум изрядный процент чужеродного языка. Ну например 80% русский, 20% украинский. Или наоборот. Если кто-то использует десяток ходовых исковерканных слов, так это даже на слэнг не тянет.
Bund Опубліковано: 14 листопада 2013 Опубліковано: 14 листопада 2013 (змінено) На тему суржиків. Є літературна мова, а є діалекти. І регіональні особливості деяких регіонів сприймаються як суржик, полонізми та інші прибамбаси. В сучасній українській мові кількість слів перевищує чверть мільйона. Деякі вчені кажуть, що цих слів до півмільйона. У всякому разі є словники в яких під 200 тис.слів. І дуже багато цих слів можна віднести до суржику, особливо зважаючи на те, що словниковий запас більшості людей аж занадто обмежений (5-10 тис. слів в середньому). Я навіть не згадую про архаїзми, з якими кількість слів дуже сильно росте. Наприклад, у Юри не все можна віднести до суржику. Те саме слово "заставляти" активно юзали що Леся Українка, що Олесь Гончар. Я вже не кажу про народну творчість. Аналогічний випадок із "листком". А от "провірка" - дійсно ляп. Змінено 14 листопада 2013 користувачем Bund
andreyyy Опубліковано: 14 листопада 2013 Опубліковано: 14 листопада 2013 А от "провірка" - дійсно ляп. Добил Юрка )
yobilovus Опубліковано: 14 листопада 2013 Опубліковано: 14 листопада 2013 А от "провірка" - дійсно ляп. :ah: так, дійсно, визнаю) останнім часом дуже потаютьмя мови, правопис і т.д. по роботі змушений російською спілкуватись
andreyyy Опубліковано: 14 листопада 2013 Опубліковано: 14 листопада 2013 останнім часом дуже потаютьмя мови, правопис і т.д. Юра, пока сеппуку не сделал, объясни, что такое "потаютьмя"
Bund Опубліковано: 14 листопада 2013 Опубліковано: 14 листопада 2013 :ah: так, дійсно, визнаю) останнім часом дуже потаютьмя мови, правопис і т.д. по роботі змушений російською спілкуватись Пресують кляті? ))))))))))))))
Bund Опубліковано: 14 листопада 2013 Опубліковано: 14 листопада 2013 Задрала реклама на ютубі через кожну пісню. Та ще різну муру тулять типу кліпів агутіних та варум. (((((((((((((
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунту. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз