andreyyy Опубліковано: 5 червня 2014 Опубліковано: 5 червня 2014 Я не математик,но думаю,что 1/3. Интересно услышать другие варианты с рассчетами. Та может математик какой-никакой еще версию выдаст...
yobilovus Опубліковано: 5 червня 2014 Опубліковано: 5 червня 2014 А ну, математики, решайте. Есть 2 монеты, которые бросаются вместе. Какова вероятность выпадания: а) одного орла б) двух орлов в) ни одного орла якщо кидають дві монети то варіанти випадуть наступні: орел орел орел рішка рішка рішка рішка орел другий і четвертий варіант можна об"єднати таким чином варіантів є три: орел орел орел рішка рішка рішка ймовірність випадання кожного 1/3
andreyyy Опубліковано: 5 червня 2014 Опубліковано: 5 червня 2014 ймовірність випадання кожного 1/3 Ладно, раз математиков нет, ответ: неправильно. Объединять нельзя. Правильный ответ: а) один орел - 50% (2/4) б) два орла - 25% (1/4) в) ни одного орла - 25% (1/4)
andreyyy Опубліковано: 5 червня 2014 Опубліковано: 5 червня 2014 А так? Женщина беременна двойней. Какова вероятность того, что родятся обе девочки, если уже известно, что один из плодов - точно девочка ? (подвохов с генетикой и пр. закономерностями нет, вероятность тупо как от подбрасывания монеток)
yobilovus Опубліковано: 5 червня 2014 Опубліковано: 5 червня 2014 Объединять нельзя. чому? Правильный ответ: в мене така ж логіка, проте більш логічніша, варіант орел рішка і рішка орел ідентичні і на випадіння зазначених твоїх варіантів не впливають ! візьми наочно кинь дві монети - в тебе випали орел і решка, доведи мені що в тебе не випали решка і орел, якщо допустим монети в повітрі тричі пересіклись і поміняли траєкторію Какова вероятность того, что родятся обе девочки, если уже известно, что один из плодов - точно девочка ? варіанти: дівчина-дівчина дівчина-хлопчик 1/2
andreyyy Опубліковано: 5 червня 2014 Опубліковано: 5 червня 2014 чому? в мене така ж логіка, проте більш логічніша, варіант орел рішка і рішка орел ідентичні і на випадіння зазначених твоїх варіантів не впливають ! візьми наочно кинь дві монети - в тебе випали орел і решка, доведи мені що в тебе не випали решка і орел, якщо допустим монети в повітрі тричі пересіклись і поміняли траєкторію подумай хорошенько. Я сам изначально интуитивно рассуждал неверно. Это из книги. Те, кто занимается ставками, знают, что правильно считать именно так, как я привел. В раскладе орел-орел, орел-решка, решка-орел, решка-решка вероятность выпадания одного орла в 2 раза больше, чем вероятность выпадания двух орлов и двух решек. Или дать ссылку на книгу?
andreyyy Опубліковано: 5 червня 2014 Опубліковано: 5 червня 2014 варіанти: дівчина-дівчина дівчина-хлопчик 1/2 неправильно ) 1/3 Из расклада девочка-девочка, девочка-мальчик, мальчик-девочка, мальчик-мальчик убралитолько "мальчик-мальчик". Осталось 3. З.Ы. Че б я элементарные задачи постил? Тут как раз стихийная логика и интуиция подводят.
andreyyy Опубліковано: 5 червня 2014 Опубліковано: 5 червня 2014 Это XVI в. Кардано "Трактат об азартных играх". Последующие математики лажали и долго считали вероятность неверно. А я умничаю, т.к. недавно прочитал научно-популярную книженцию Леонарда Млодинова "(Не)совершенная случайность"
yobilovus Опубліковано: 5 червня 2014 Опубліковано: 5 червня 2014 добре, програш в теорію вірогідності зараховано
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунту. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз