Перейти к содержанию

Микроводоросли


Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Знакомый парень предложил комплекс, повышающий иммунитет, и скинул информацию он их

 

Мікроводорості – природна скриня зі скарбами

Там де є водорості – там є життя. Вони виробляють дев’яносто відсотків кисню на нашій планеті. Водорості є найстарішою формою життя на землі. Вони існують 3 мільярди років та характеризуються надзвичайним складом особливих високоякісних компонентів. Сьогодні мікроводорості є важливою складовою здорового харчування в багатьох країнах. У Японії, наприклад, вони є невід’ємною частиною меню. І для цього є важливі причини. Завдяки тисячам живильних речовин з найвищою біологічною доступністю вони сприймаються організмом до 90 %. Цей ефект та незамінність мікроводоростей гідні нашої уваги.

 

Відомо, що жителі Латинської Америки були першими людьми, які почали вживати водорості щоденно ще тисячі років тому. Мая та Ацтеки, високорозвинені народи Центральної та Північної Америки, цінували регенеративні та живильні якості водоростей та застосовували їх на свою користь. Дослідники, як наприклад японець Хіроши Накамура та американець Крістофер Хілс, піклувалися про те, щоб нарешті в кінці 20-го сторіччя дослідження отримали справжній поштовх. Проте всебічне дослідження відбулося ще раніше. Тому ми надзвичайно зацікавлені позитивним впливом різноманітних живильних речовин, що знаходяться в мікроводоростях (вітамінів, мінералів, ензимів, мікроелементів та незамінних амінокислот). В центрі уваги сьогодні знаходяться принаймні водорості хлорела (Chlorella Vulgaris), спіруліна (Spirulina Platensis), літотамніум (Lithothamnium Calcareum) та хематококус (Haematococcus Pluvialis).

Хлорела – безперечний «експерт» з очищення організму

Прісноводна водорість хлорела має чудову властивість дезінфікувати організм. Вона допомогає виводити з організму шкідливі для здоров’я речовини, які ми щоденно поглинаємо з водою, їжею та повітрям. До них належать важкі метали зі старих пломб з амальгами, особливо хлоровані вуглеводні, пестициди та інсектициди. Вони знаходяться у ковбасі, стейку та шинці, а також у мінеральній воді, вині, пиві чи в овочах та фруктах. Хлорела «збирає» такі важкі метали в людському організмі, мобілізує та виводить їх з організму. Завдяки цій властивості вона очищує не тільки кишечник, а ще й кров та такі «закутки» організму, як, наприклад, жирові тканини.

 

Окрім того в водорості хлорелі знаходиться значна частина вітамінного комплексу «В», який дуже важливий для постачання амінокислот в кишечник та їх транспортування по організму. Вона піклується про імунітет, сприяє загоєнню ран, дбає про здорову флору кишечника та таким чином регулює його функції та підтримує роботу печінки. Вчені відзначають цей широкий комплекс дій водорості хлорели, як фактор зростання хлорели (Chlorella Growth Factor, CGF). Хоча ця субстанція ще дійсно мало вивчена, вже відомо, що вона уповільнює ріст пухлин, і це змушує нас звернутися до досліджень.

 

Живильні речовини

Багато факторів вказують на видатні властивості хлорели з очищення клітин, як наприклад особлива целюлозна структура клітинних стінок, а також незвичайно висока частина фільтруючих речовин. Сюди належить також поряд з висококонцентрованим хлорофілом, який має один з найвищих показників серед рослин, а саме 4 %, спорополенин. В природі він зустрічається тільки у складі водорості хлорели та діє як справжній «магніт для отрут»

 

Також хлорелі містить надзвичайно багато повноцінного рослинного білку, який в сухій масі займає більш ніж 50 %.

 

Хлорела містить численні вітаміни, а саме вітамін В, в тому числі вітамін В12 в активній формі, вітамін К, пантотенові кислоти та фолієві кислоти, а також різноманітні амінокислоти, а саме усі вісім істотних кислот. Сюди належать мінеральні речовини та необхідні мікроелементи, наприклад магній, калій, марганець, залізо, цинк, кальцій та селен, а також антиоксиданти, поліфеноли та багато інших біоактивних речовин.

 

Спіруліна – постачальник живильних речовин екстракласу

Ботанічна назва спіруліни означає «маленькі спіралі» - це ім’я їй дали через те, що вона під мікроскопом нагадує спіраль. Проте фактично ця маленька синя водорість є бактерією. Ця ледве помітна водорість, що приблизно один міліметр завдовжки, містить надзвичайно багато хлорофілу, який вона використовує для синтезу органічних сполук та через це є першою «живою істотою», яка виробляє кисень. Можна сміливо говорити про те, що вона дарує життя.

 

Спіруліна взагалі вважається одним з найживильніших продуктів харчування. Це така маленька зелена електростанція, що має вражаючу поживність. Вона містить дуже багато необхідних для нашого здоров’я речовин, які завдяки унікальній збалансованій суміші є незамінними для нашого організму.

 

Споживачі спірулини повідомляють не тільки про покращені шкільні, професійні та спортивні досягнення, а також про зміцнені захисні сили, покращене травлення чи нормалізований рівень цукру в крові. Спіруліна також корисна для душі, через те, що це зелене «потужне харчування» стимулює дієздатність мозку. Таким чином сенсибілізуються сприйняття та стимулюються сконцентрованість та рівновага. Водорості спіруліни нейтралізують кислоти, регенерують та імунізують клітини.

 

Живильні речовини

Спіруліна поєднує найбільший вміст живильних елементів на найменшій площі:

 

У порівнянні спіруліна містить

 

• на 300 % більше кальцію ніж молоко

• на 2.300 % більше заліза ніж шпинат

• на 3.900 % більше бета-каротину ніж морква

• на 375 % більше білку ніж тофу

 

Спіруліна з вмістом білка 60-70 % є одним з найцінніших нетваринних білкових джерел та в протилежність тваринним білкам надзвичайно добре засвоюється організмом.

 

Окрім того вона містить у великій кількості вітамін В, залізо та різноманітні жирні кислоти, які позитивно впливають на метаболізм, пенілетіламін, який підвищує розумову енергію та каротиноїди, особливо бета-каротин, що стимулює імунну систему. Сюди належать вітаміни, ензими, муко полісахариди та множинні ненасичені жирні кислоти, такі як Омега-3 жирні кислоти, чий вміст навіть набагато перевищує вміст Омега-3 жирних кислот у морських рибах.

 

Особливості водорості спіруліни доведені шляхом багатьох досліджень, а саме властивості знижувати кров’яний тиск та рівень холестерину, протизапальні властивості, та ті, що відновлюють мускулатуру, посилюють метаболізм, а також знижують вміст цукру в крові.

 

Мікроводорість хематококус

Дослідники були зацікавлені прісноводною водорістю хематококус розміром всього 0,1 мм вже доволі давно. Вже у 1797 році французький вчений Жирод Чатранс досліджував зелені водорості, що належать до криваво-червоних водоростей, які при сильному сонячному випромінюванні чи при дефіциті живильних речовин впадають у тривалу стадію спокою та притому отримують криваво-червоний пігмент. Це продовжувалося до 1944 р., до тих пір, поки англійський біотехнік Тішер не встановив, що за червоний колір водоростей відповідає каротиноїд астаксантин.

 

Тим часом астаксантин, відомий як «найсильніший антиоксидант в світі», збирає та зберігає водорості у великій кількості у стані стресу, обумовленого впливом навколишнього середовища. Завдяки захисним функціям астаксантина хематококус може без харчування та води впасти в сплячку на період до 40-ка років та таким чином переносити літню спеку та зимовий мороз. Тільки за певних сприятливих умов, а саме за наявності харчування та води, а також за жодних екстремальних погодних умов, водорості пробуджуються та повертаються до свого нормального зеленого стану. Таким чином вони нехтували несприятливими умовами навколишнього середовища нашої тоді ще молодої планети.

 

Живильні речовини

Антиоксидантний потенціал

Під час нейтралізації синглетного кисню, дуже хімічно реактивного кисневого сполучення, астаксантин зі своєю сильною антиоксидантною властивістю повністю затьмарив популярний вітамін Е (Шимідцу та інш. 1996) як при внутрішньому, так і при зовнішньому застосуванні косметики. Вражаючим є також порівняння астаксантина з молекулярною будовою схожого каротиноїду бета-каротину. Всупереч структурній близькості астаксантин має очевидно сильнішу дію при нейтралізації синглетного кисню. Астаксантин як нейтралізатор вільних радикалів порівнюють також з вітаміном С та іншими антиоксидантами (в тому числі з синтетичним астаксантином) (дослідження Крейгтонського університету). У порівняльному вимірюванні природній астаксантин був у своїй антиоксидантній дії значно сильнішим ніж в інших каротиноїдах (Багчі 2001).

 

Природний астаксантин

 

- У 20 разів сильніший ніж синтетичний астаксантин

- У 50 разів сильніший ніж бета-каротин

- У 60 разів сильніший ніж вітамін С

- У 550 разів сильніший ніж вітамін Е

________________________________________

Жодних побічних ефектів

Деякі антиоксиданти мають потенціал за певних умов, а саме коли вони нейтралізують радикали, самим перетворюватися на такі реактивні сполуки та діяти негативно. Тоді антиоксиданти стають «про-оксидантними» та зі свого боку пошкоджують клітини в організмі.

 

До найвідоміших антиоксидантів каратиноїдів, які можуть діяти також прооксидантно, належить також бета-каротин. Цей антиоксидант може проявити свою дію тільки у поєднанні з вітаміном С, щоб захистити клітини від вільних радикалів. Без вітаміну С бета-каротин може звільняти негативну енергію з вільних радикалів та самостійно перетворюватися на небезпечну молекулу, тобто переходити у про-оксидантний стан. Коли вітамін С є доступним, цей про-оксидативний стан дуже швидко перетворюється знову на антиоксидантний стан, в якому клітини повністю захищені.

Астаксантин суттєво перевершує інші каротиноїди у їх про-оксидативних властивостях. Завдяки молекулярній структурі астаксантину практично неможливо, щоб цей дієвий антиоксидант колись перейшов у про-антиоксидантний стан та спричинив будь-якої шкоди організму.

Синтетичний Астаксантин

Тести антиоксидативного потенціалу природного астаксантину у порівнянні з синтетичним астаксантином виявили наступний результат: хоча синтетичний астаксантин має таку саму хімічну формулу як і природний астаксантин, це насправді зовсім інша молекула. До того ж астаксантин в своїй природній формі на обох кінцях свого молекулярного ланцюга завжди поєднується з жирними кислотами. Ця різниця надає переваги природному астаксантину як антиоксиданту перед синтетичним астаксантином.

________________________________________

Особливі властивості

Природний астаксантин – це сильний антиоксидант та природний протизапальний засіб. Він захищає шкіру від пошкоджень завдяки ультрафіолетовому випромінюванню та допомогає людям бути зовнішньо привабливішими. Це чудове доповнення для атлетів та активних людей через те що він сприяє відпочинку після фізичних навантажень. Астаксантин попереджує пошкодження суглобів під час спорту, додає активності та витримки. Це чудова підтримка для очей та мозку, спеціально призначений для попередження захворювань, таких як вікової дегенерації макули та катаракти.

 

У порівнянні з бета-каротином (та з іншими різноманітними каротиноїдами) астаксантин має наступні властивості:

 

• Астаксантин долає гематоенцефалічний бар'єр та забезпечує антиоксидантний та протизапальний захист мозку та центральної нервової системи. Це незвично, тому що гематоенцефалічний бар'єр є дуже виборчим фільтром, який пропускає тільки ті живильні речовини, які потрібні мозку, та виводить з організму продукти метаболізму. Таким чином мозок захищений від збудників хвороб, токсинів та сигнальних речовин.

 

• Астаксантин долає також гематоенцефалічний бар'єр та постачає очам антиоксидантний та протизапальний захист. Гематоенцефалічний бар'єр – це наступний виборчий фільтр, який слідкує за тим, щоб тільки певні речовини потрапляли до сітківки.

 

 

Кто что думает по этому поводу?

Опубликовано

честно говоря такое воспринимать тяжело, напомнило препараты растительного происхождения многих известных фирм, точнее описание их необыкновенных свойств, которые на деле не работают, а там европейские сертификаты. Если бы так обстояло дело как расписано, то это 100% Нобелевская премия и прохождение в список лекарственных средств, а не биодобавок, которые продаются сетевым маркетингом. Особенно порадовало:

 

Тим часом астаксантин, відомий як «найсильніший антиоксидант в світі», збирає та зберігає водорості у великій кількості у стані стресу, обумовленого впливом навколишнього середовища. Завдяки захисним функціям астаксантина хематококус може без харчування та води впасти в сплячку на період до 40-ка років та таким чином переносити літню спеку та зимовий мороз. Тільки за певних сприятливих умов, а саме за наявності харчування та води, а також за жодних екстремальних погодних умов, водорості пробуджуються та повертаються до свого нормального зеленого стану. Таким чином вони нехтували несприятливими умовами навколишнього середовища нашої тоді ще молодої планети

 

можете впасть в спячку, и проснуться уже в середине века :ap:

но я знаю кто бы это попробывал)

Опубликовано

Астаксантин, микрогидрин, хрензнаетчтозафигнин... Не верю! (с) Станиславский

Понаехали... Сначала придумают компонент (название от фонаря), потом придумают где оно находится (например в иглах морских ежей), затем придумают исследования, якобы проведенные и доказывающие эффект (например разглаживание морщин), затем придумают патентованную формулу и вуаля - БАД готов. Потом сдобрят рекламным агит текстом, обильно приправленным сравнениями с реально существующими препаратами (а ведь с другими БАДами не сравнивают - огрести по чайнику можно) и але-оп: продавать забабло...

Опубликовано

Тупо кораловый клуб,а что б спирулина дала свой еффект ,так она в пару раз дороже протеина выйдет.

Создайте учетную запись или войдите, чтобы комментировать

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти
×
×
  • Создать...