Перейти до публікації

Компьютерная Техника и программы

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:
БП знизу, не перегрівається як при верхньому розташуванні, кабелі усі можна охайно прибрати за раму шасі - вентиляція покращиться у рази.

в мене старий теж з верхнім розташуванням. вважаєш то є дійсно критичним? бп з запасом потужності. гаряче повітря від відіка може дуже впливати на бп?

• Відповіді 5,2 к
  • Створено
  • Остання відповідь

Кращі автори в цій темі

• Outlawif

641

• andreyyy

437

• Cardopusher

361

• Faust

329

Кращі автори в цій темі

Опубліковано:
Потрібен сучасний корпус с нижнім розташуванням БП, без БП, принаймні, за 2Кгвн.

а нащо 2кгрн? вище Faust за 800 виклав, чим він поганий?

Опубліковано:
2060 супер, яку ти слушно радишь, потребує мінімум 550Вт БП, це у виробника на сайті написано.

всё верно, на сайте рекомендованная мощность БП указывается 550 Вт, в то время как само потребление видеокарты 175 Вт с максимальным лимитом по разгону 215 Вт. Возьми еще 65 Вт процессора и остальное по мелочам, вот тебе и будет реальная нагрузка в районе 300 Вт. Зачем блок питания на 650?

Якщо брати звичайний дешманский БП на 550Вт - реальних стабільних Вт там буде не більше 400.
я ж нигде не советовал дешманский. Я посоветовал Xilence Performance X XP550R9 550W, который по линии 12 В выдает практически честную заявленную мощность - 549,6 Вт
Опубліковано:
гаряче повітря від відіка може дуже впливати на бп?

Бп сам по собі гріється у процесі роботи, а ще й усе гаряче повітря з системника крізь нього буде проходити при верхньому розташуванні. Також усі кабелі стирчать та заважають повітрю та рукам.

а нащо 2кгрн? вище Faust за 800 виклав, чим він поганий?

Не знаю наскільки поганий той, але у дешманскіх тонкий метал - буде дзирінькати від вібрацій вентиляторів та хдд. Терабайтний ссд ти зря узяв - вони ще дорогі. Візьми 250-500ГБ під систему та 1ТБ хдд під сховище.

65 Вт процессора

Це тільки ТДП (усереднене), тобто який кулер потрібен для охолодження. Споживання електричної енергії у піках може виходити і за 100Вт. Я за те, щоб БП працював у помиливливому режимі - тихій та холодний, з запасом міцності, ніж у режимах, близьких до межі, гріючись та видаючі не такі стабільні напруги, ніж у більш спокійному режимі. Вирішувати Темплару, адже БП - це основа надійної роботи усієї системи.

Опубліковано:
Це тільки ТДП (усереднене), тобто який кулер потрібен для охолодження. Споживання електричної енергії у піках може виходити і за 100Вт
в номинальном режиме, если без разгона и без всяких включенных дополнительных функциях в биосе, то процессор будет скидывать частоты, но никак не превышать TDP. А templar говорил, что разгоном заниматься не будет, поэтому ЦП не будет выходить за пределы своего пакета мощности

Я за те, щоб БП працював у помиливливому режимі - тихій та холодний, з запасом міцності, ніж у режимах, близьких до межі, гріючись та видаючі не такі стабільні напруги
я ж уже примерно посчитал, что система будет потреблять около 300 Вт, и то это в пиковой нагрузке. БП 550 Вт вполне достаточно я считаю. К тому же блоки с хорошей элементной базой (не дешманские) не будут давать никаких просадок по напряжению по всей линии нагрузки. А разница в цене между 550 Вт и 650 Вт - вполне приличная. Есть ли смысл за это переплачивать? Пусть каждый решает сам
Опубліковано:
ЦП не будет выходить за пределы своего пакета мощности

Ще раз - ТДП не є прямим еквівалентом споживної електричної потужності процесора. Це усереднений показник теплової енергії, яка виділяється у процесі роботи проца, вона може гуляти від 20Вт (умовно) в моменті бездії до 100Вт (умовно) під нагрузкою. Виробник проца після своїх якихось тестів підрахував, що відводити від проца 65Вт теплової енергії буде достатньо для його довготривалої безпроблемної роботи. А електричну енергію проц може (і буде) брати більше 65Вт під нагрузкою.

Опубліковано:

приведу в пример цитату с одного ресурса, где рассматривался и тестировался под различными нагрузками процессор Core i5-8400

Opera_Снимок_2020_01_14_232422_3dnews.ru.png

далее на графиках всё отлично видно, что мощность не выходила за свои пределы 65 Вт, кроме первых нескольких секунд.

Но если ты о том, что мощность процессора может выходит за свои рамки, то и любой нормальный БП может работать в режиме перегрузки (мощность выше номинала +10-15%) какое-то время. Так что никаких проблем

Опубліковано:

Я читав купу тестів де процесори суттєво перевищували показник своїх ТДП по електричній потужності.

Опубліковано:

Возможно это процессоры, которые имеют разблокированный множитель или возможность разгона. чаще всего это касается АМД

Я же в частности рассматривал Интел i5-8400 (да и i5-9400), которые абсолютно не гонятся, и соответственно находятся в рамках теплового пакета

Опубліковано:
Я же в частности рассматривал Интел i5-8400 (да и i5-9400), которые абсолютно не гонятся, и соответственно находятся в рамках теплового пакета
Faust,

Есть такая фишка. Процессор снижает частоту при нагреве. При этом вызывая фризы в играх. Лечится переключением Винды с сбалансированного режима в режим максимальной производительности.

Поменял в компухтере SSD диск с SATA на NVME. Результат, как говорится, на лице.))

Особенно по сравнению обычным хардом на 5400 оборотов (третий на картинке).

AllDisks.png

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунту. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...