Outlawif Опубліковано: 7 квітня 2023 Опубліковано: 7 квітня 2023 для розуміння куди і як рухатися Туда и наказания с премиями входят. В понимание куда двигаться. Я чего реально не понял, так это почему ты КПИ относишь к каким-то индивидуальным показателям. КПИ это вообще метрики всего и вся, что происходит с проектом и организацией в целом. Удовлетворенность клиентов, попадание в сроки, количество возвратов и страховых случаев, короче миллион всего разного, в зависимости от конкретной деятельности. Они также хорошо считаются для завода электромобилей, как и для айтишной компании. Другое дело что на галерах они нах никому не нужны, аутсорс, а особенно аутстафф это обычно просто не заботит, их заботит получение зарплаты. А КПИ пусть клиенты меряют. Хотя если хотите, нанимайте еще отдельно на аутсорс экспертов по КПИ, все посчитают, проведут аудиты, выдадут рекомендации и т.д.
Outlawif Опубліковано: 7 квітня 2023 Опубліковано: 7 квітня 2023 коммунизмом попахивает Не матюкайся, мы не в политике ) Запикал нехорошие слова. У нас в конторе (одной из) очень хорошая политика премий. 5-15% годовой зп плюсом, в зависимости от твоих успехов. У эшелона лидов 10-15%. За косяки могут лишить премии. Надо прям сильно накосячить, лично не знаю примеров. Но успех там точно не по КПИ считается, а субъективной оценкой руководителей. Хотя конечно ключевой кпи - удовлетворенность клиента присутствует, но никто его не считает в цифрах ) Но вообще в айти персональные премии, основанные на каких-то индивидуальных показателях редкость. Если 13ю зарплату дают - то дают всем и т.п. Единственное, что сойдет за премию, так это оплата овертаймов. Обычно если таковая практика есть, то овертаймы оплачиваются в двойном размере. В целом эта система не без изъянов конечно. Во-первых ты верно сказал, что если всем дают одинаковую премию, то получается коммунизм и никто нихрена делать не хочет, потому что выгоднее откосить, чем пахать за всю команду. Во-вторых хорошо оплачиваемые овертаймы тоже могут привести к тому, что в прайм тайм люди филонят, чтобы повпахивать за бонус овертаймом потом ) Но за этим конечно должны следить менеджеры, которые могут применять свои фишки для измерения полезности и продуктивности.
MrGreenZ Опубліковано: 7 квітня 2023 Опубліковано: 7 квітня 2023 Не матюкайся, мы не в политике ) За живое задело просто)
VUBlack Опубліковано: 7 квітня 2023 Опубліковано: 7 квітня 2023 но никто его не считает в цифрах ) 0utlaw, вот у меня слава богу никогда этих kpi не было, а вот у жены, знакомых по банкам были, есть и из того, что рассказывают - лишняя трата времени и денег. kpi конечно дело хорошее, если расчеты правильно настроены, но наверно это очень сложно сделать, нужны как ты говоришь эксперты по этому делу
Finanse Опубліковано: 7 квітня 2023 Опубліковано: 7 квітня 2023 из того, что рассказывают - лишняя трата времени и денег VUBlack, для виконавчої ланки підприємства так і виглядає. керівництву, власникам і контролюючим органам потрібні цифри щоб орієнтуватися
VUBlack Опубліковано: 7 квітня 2023 Опубліковано: 7 квітня 2023 цифри щоб орієнтуватися Finanse, тут дуже велике питання, як ті цифри формуються, чи вони релевантні і чи дивляться на них взагалі. Це прикол був, в одній фірмі було автотестування налаштоване, з формуванням звіту, вже не памїʼятаю шо там конкретно, але шось було накостилено, шо ті звіти було тяжко підтримувати, але керівництво вимагало, шоб воно слалось на пошту. Короче шось поламалось, і звіти перестали слатись, пройшло три місяці і хтось це помітив)) Керівництво каже як так, айяйяй, відповідь була потипу та три місяці туди походу ніхто не дівився, поговорили і видалили цей звіт, бо не потрібен нікому. У мене у жінки в обовʼязках є заповнення щотижневого звіту, хто що робив по відділу - туфта повна, тільки час зжирає, зараз каже, хоч в навантаження можна вказати - заповнювала звіт, а раніше, майже у свій вільний час доводилось тою фігнею займатись
MaJ0r Опубліковано: 7 квітня 2023 Опубліковано: 7 квітня 2023 Я чего реально не понял, так это почему ты КПИ относишь к каким-то индивидуальным показателям 0utlaw, подумал что Свят считает KPI работников, чтобы потом их руководство премировало или наказало. Возможно просто неверно понял контекст сообщения
MaJ0r Опубліковано: 7 квітня 2023 Опубліковано: 7 квітня 2023 У мене у жінки в обовʼязках є заповнення щотижневого звіту, хто що робив по відділу - туфта повна, тільки час зжирає, зараз каже, хоч в навантаження можна вказати - заповнювала звіт, а раніше, майже у свій вільний час доводилось тою фігнею займатись VUBlack, звіти багато где люблять. Навіть у лояльних организаціях іноді краще його робити. Не формалізованим, а так, більше для візібіліті. Так дійсно можно пропетляти тай казатися дуже і дуже корисним) Але сам особисто не дуже полюбляю бюрократію, хоча і вмію
Outlawif Опубліковано: 7 квітня 2023 Опубліковано: 7 квітня 2023 дуже велике питання, як ті цифри формуються Ну так и ускорение свободного падения можно расчитать как попало и с ошибками ) Никакие понятия и методы не имеют смысла вне рамок системы и методологии. Тот, кто считает КПИ, должен понимать зачем он это делает и как это делается правильно. Если это просто потому шо все так делают, то конечно это трата времени и вообще маразм.
Finanse Опубліковано: 7 квітня 2023 Опубліковано: 7 квітня 2023 Свят считает KPI работников MaJ0r, Це одна з моїх функцій. Одна з функцій начальства - контролювати підлеглих. Так все працює. Не хвилюйтесь - КРІ складається з величезної купи даних і формул, співвідношень і відсотків важливості кожного показника в яких я майже щодня виправляю похибки і корегую дані, доносячи інформацію до всіх, від продавця до регіонального директора в залежності від масштабів звітності. І, окрім того - я відповідальний за виконання цих всіх показників, отже я зацікавлений щоб КРІ був якнайкращий і при цьому маю правдиво подавати дані бо при бажанні все можна перевірити. Якщо ти стверджуєш що КРІ не ефективний - вкажи мені на проблему щоб я знав що виправити. Якщо ви вважаєте це марною тратою часу - я з вами не погоджуюсь. На інших фірмах може це зроблено через жопу - я б сам пішов до них на роботу, якби вони виділили мені достатні кошти, бо це достатньо ємкісна ніша в бізнесі. І мені це цікаво.
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунту. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз