Перейти до публікації

Кофеманы


Голодный котег

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

подкиньте надежного поставщика кофе в зернах.

чтоб не подделка и чтоб цены хорошие. желательно меньше чем в супермаркете.

спасибо.

  • Відповіді 942
  • Створено
  • Остання відповідь

Кращі автори в цій темі

  • Outlawif

    149

  • my_fair_lady

    132

  • Orvex

    127

  • Cardopusher

    68

Кращі автори в цій темі

Опубліковано:

О, и я Владимира подкинуть собралась. Реально мне очень зашел тот вариант, что он предложил. Теперь даже капризничать не буду - доверюсь его вкусу.

  • 2 тижні потому...
Опубліковано:

 

кто-то заметил изменения в лаваце?

последнее время пить невозможно. в разных местах пробовали - одно и то же. пьем постоянно лет 10 , поэтому хорошо знаем какая должна быть.

Опубліковано:

Да! Купила две килограммовые пачки и теперь использую их как скраб для опы.

Просто гадость. Думаю, что подделка, ибо тоже раньше устраивал.

Пишите Кардо - чудесный кофе и отличная цена, я правда, очень довольна

Опубліковано:
отличная цена

 

Навряд чи він усім безкоштовно відправить.

Опубліковано:

Глобальное потепление же. Пейте, что есть, скоро совсем не будет. Это не шутка, кстати.

 

Кожне підвищення температури на 1 градус зменшує врожайність робусти на 14%

 

Навіть найміцніші кавові дерева можуть не впоратися зі змінами клімату. Нове дослідження рослин, на яких росте кава сорту робуста, показали, що їх врожайність падає навіть при незначному підвищенню температури. Про це пише EurekAlert!.

 

Раніше вважалося, що робуста менш залежна від зростання температури, оскільки історично цей вид розвивався в низинах долини річки Конго в Центральній Африці, де середні температури досить високі. Однак вчені визначили, що виробництво цього сорту кави зменшується на 14% з кожним збільшенням середньої температури на 1 градус Цельсія.

 

Таких висновків дослідники дійшли після 10-річного спостереження за кількома сотнями плантацій в Індонезії та В'єтнамі – ці дві країни виробляють 55% всіх світових запасів робусти.

 

Варто зазначити, що сорт арабіка, який поціновувачі кави вважають кращим за її чудовий смак, навіть більше залежний від зміни температури. Фермери, які вирощують каву на більш низьких висотах навколо тропіків, вже замінили свої дерева арабіки на дерева робусти, в той час як для арабіки шукають більших висот і нижчих температур для підтримки виробництва.

 

Нагадаємо, у листопаді у світі рекордно здорожчала кава, а запаси зерен на світових біржах значно скоротилися.

 

Выделил жирным, почему кофе от конторы с историей в 125+ лет мог внезапно поменять вкус к худшему.

 

ЗЫ Сам лавацу не пробовал никогда.

Опубліковано:
кто-то заметил изменения в лаваце?

последнее время пить невозможно. в разных местах пробовали - одно и то же. пьем постоянно лет 10 , поэтому хорошо знаем какая должна быть.

 

А где покупаете?

Очень много палева.

Последние лет 15 её активно жарят где угодно и кто попало.

Днепр, Одесса - лидеры в этом вопросе.

 

В сильпо вроде всегда нормальная.

Из похожего на вкус и дешевле, рекомендую Gemini.

Это один из лидеров отечественной обжарки.

Есть во всех топ муркетах, похож на лавацу.

Опубліковано:

я так понял - что вообще ее не найдешь. Только палево и пьем

Опубліковано:

Не знаю, можно ли так, но попробую)

Осталось несколько кг хорошего зерна с южной америки, по 300грн\кг.

Средней обжарки. Жарили сами, для своих) На дегустации и презенты.

 

+- такое же как отправлял ребятам с форума.

Вроде понравился)

 

 

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунту. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...