Перейти до публікації

Україна. Політика. Ситуації. Свiт

СБОР СРЕДСТВ  

17 користувачів проголосувало

1. 1. Форумчанин Пропионатычь сообщил, что орки раздолбали нужные ему вещи. Нужно сброситься! https://ironflex.com.ua/phorum/ukraina-politika-situacii/view/findpost/p/1175606

• на карту 5363542308308643
      17
    • на PayPal aleksei.kiyanskii82@gmail.com
      0

Рекомендовані повідомлення

• Відповіді 156,4 к
  • Створено
  • Остання відповідь

Кращі автори в цій темі

• OlegRO

14161

• Outlawif

10261

• Дагот

7025

• Пропионатычь

6932

Кращі автори в цій темі

Опубліковано:
при необходимости очень просто
Не брат, так не пойдет. Если нет списка, то нет состава преступления, а ты уже среляться предлагаешь. Так не в европу, а в Уганду дорога.

В целом, выходит, что есть какие-то непонятные "все причастные", которые во всем виноваты и должны уйти. Конкретных фамилий нет, конкретных обвинений нет, но есть желание чтоб они все сдохли. На выходе тогда мы получим размытое "как обычно" и "как всегда".

Что люстрации эти все до жопы, было понятно изначально. Я всегда недоумевал по поводу воодушевления на их счет. Но, можем конечно опять всех собрать и люстрировать, сам процесс приятный.

Опубліковано:
а як же Кучма?
Там речь про 10 лет была параллельно, типа до майдана не щитово, я с яныка и посчитал. Ну нехай буде Кучма.

Опубліковано:
Все супер. Переможемо.

Так бути не повинно. Поранені солдати без нижніх кінцівок стоять в загальній черзі за довідкою по декілька годин. Цей шматок паперу вимагає жорстока і невблаганна військова бюрократична машина.
Я, зі своїм прооперованим меніском, на лівому коліні, сперся на милицю і мовчки дивився за тим, що відбувається.
Поліклініка відчиняється о дев'ятій ранку, о сьомій тридцять тут вже людно. Пів на дев'яту в списках в реєстратуру вже був шістдесятим, в черзі до хірурга тринадцятим. Електронної черги не існує. Все на листочку в клітинку. А для того, щоб потрапити в останній кабінет, там де виписують документи ВЛК, моє прізвище опинилось під номером 502!!!
-Ви перший день? - не без іронії запитує молодий хлопець в добре пошитому тактичному костюмі болотяного кольору.
-Так.
-А я вже 21 день в черзі стою, у мене 8 лікарів!
------
За три години випав мій щасливий тринадцятий номер. Заходжу до хірурга. Кладу на стіл виписку після операції. Він дивиться і каже - добре. Ось цю і цю довідку зробіть копію і візьміть фото 3#4. Тоді приходьте ще раз. Я аж побілів, це означає, що стояти доведеть з початку. Знову пройти реєстратуру, щоб заново потрапити в "прохідні" списки доведеться прийти вже в понеділок. Я згадав про хлопця, який тут вже 21 день і зрозумів чому. Відступати нікуди. Швидко знаходжу серед паперів якусь стару довідку, тут же руками відриваю з неї власне фото, копію біжить робити друг. Якби не він, якби був сам - вже б програв цей армійський квест.
Лікар великодушно за цей час виходить покурити. Черга в коридорі від цього не менша. Але усі мовчать. Терпіння в нас інше. Навчені боями, є з чим порівняти. Ті, що без кінцівок під іншим кабінетом, зціпили зуби і стоять за своїм шматком паперу. Хтось в тисняві зачепив проопероване коліно, тихий зойк. Не моє, але біль поділили на двох. Без нарікань.
Друг повернувся швидше, ніж дотліла цигарка. Хірург оформив документи і відправив в наступний кабінет. Там, я вже казав, опинився в черзі - 502 (!)
Благо, в цьому списку прогалини. Не усі вчасно прийшли. Мені дозволили покласти свої документи на купку папок, які ось-ось понесуть на підпис.
Зрозумійте, мене, як і усіх інших, тут ніхто не лікує! Ніхто не оглядає! Тут немає діагностики! Є лише всемогутній підпис під папірчиком.

Потрібно щось змінювати. Потрібна децентралізація. Не можуть усі бригади регіону везти бійців в один заклад. Має бути спосіб вдосконалити процес видачі довідки, зробити його електронним, як і запис на прийом. Забезпечити необхідну кількість медичного персоналу в закладах, розгорнути додаткові інформаційні стенди. Поставити куллер з водою і дати можливість виміряти тиск. Це елементарні речі, які не вимагають значних коштів.

В військові заклади за довідками приходять ті, хто пішов воювати за власним бажанням, але сюди потрапив поневолі.

Для важких поранених потрібно більше поваги і елементарного комфорту. Тут навіть ліфт не працює, тому сходи з першого і на верхні поверхи нагадують спортивні змагання паралімпійців.
Хто читає і може вплинути - задумайтесь. Так бути не повинно. З цієї ситуації постає величезна соціальна напруга, більшості з нас вже скоро повертатись на фронт.
P.S. я не вказую конкретний заклад, кому треба впізнають, але ситуація, на жаль, типова.
P.S.2:
Друзі, ви в коментарях пишете багато прикладів з проблемами в поліклініках, давайте систематизуємо цю інформацію. Напишіть мені в приват конкретні локації, людей і проблеми, які виникли. Плюс контакти. Я це передам для юридичного обгрунтування комплексного вирішення питання. Дякую, за вашу підтримку і готовність допомогти. Зараз з волонтерами вже думаємо над тим як терміново полегшити ситуацію, до того як вдасться реформувати систему. Долучайтесь.

Опубліковано:
Какой талант, не прошел и один срок правления- пол страны в бегах, частично бомжуя по Европе, приличная часть заперта в стране. Развалена четверть территории, люди приходят греться у бомжовских бочек, ой в пункты несокрушимости.

Норм, тут не вторым сроком, тут заявка на изменение конституции на 3-4 правления к ряду.

посмажимо шашлики,зійдемось десь посередині та інше лайно.

Ой ,яке збудження було серед лохторату. Зараз зеля швиденько ООС завершить,то не Порох,який наживався на війні)))

Хуякс,нічого не завершилось і йому одразу знайшли виправдання.

Треба було тих говорунів,які з дивана тренділи,що все правильно він робить і треба так. Зараз кинути штурмувати ти позиції ,які той йолоп наказав покинути. Але все гаразд. Гарний хлоп .

Опубліковано:

та давайте вже визначимося, чи всі ідем воювати, чи без тила немає фронта, а то вже незрозуміло

Опубліковано:
та давайте вже визначимося, чи всі ідем воювати, чи без тила немає фронта, а то вже незрозуміло
а що визначатися? Все як завжди залежить від ситуації тим паче на війні.

Чи ти вважаєш,що ті хто воює роками,вони з адамантія?

Якщо орда попре ще більша ніж 24 лютого,то ми не втримаємо її. Закидають м'ясом.

Ну і тилу вже ніякого не буде зовсім.

Опубліковано:

поживем - побачим

нас вже за 10 днів один раз завоювали. і до 15 березня. і Донбас до осені. якось і тут буде. тим більше що на твої приклади є і приклади позитивних подій і змін. армія як і країна - це величезна система, за окремими випадками її не проаналізуєш і не передбачиш. а то шо гімно є і його багато - це очевидно і зрозуміло. комусь дістанеться хорошого, когось перемеле, більшість залишиться такими, як є

Опубліковано:

Це все дуже і дуже гарно. Багато хто сміється ітп.

Але за цим стоять тисячі смертей наших побратимів,розвалені вщент міста та села.

Тисячі загиблих цивілів. Таке собі заспокоєння,що не захопили ,як планували.

Опубліковано:
Сам не видел, но знакомые рассказала, мол ехали в маршрутке, которые копы и военные тормознули, зашли внутрь и забрали всех мужского пола. В пользу этого говорит то, что пока ехал в дурку, видел как копы обыскивали такси и пассажира. хз что там могло случиться
Magnum,

хорошо в Херсоне не кого не куда не гребут)

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунту. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...