Перейти до публікації

Україна. Політика. Ситуації. Свiт

СБОР СРЕДСТВ  

17 користувачів проголосувало

1. 1. Форумчанин Пропионатычь сообщил, что орки раздолбали нужные ему вещи. Нужно сброситься! https://ironflex.com.ua/phorum/ukraina-politika-situacii/view/findpost/p/1175606

• на карту 5363542308308643
      17
    • на PayPal aleksei.kiyanskii82@gmail.com
      0

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

Я ж говорю - давно этого губошлепа не слушал. В начале войны все подряд смотрел и на него попадал в тч. Когда начал выбирать что смотреть и слушать осознанно, то он вообще у меня даже из рекомендаций ютуба пропал. А сейчас подофигел.

Заебись будет презик, что-то среднее между медведчуком, азаровым и жириновским.

• Відповіді 156,4 к
  • Створено
  • Остання відповідь

Кращі автори в цій темі

• OlegRO

14161

• Outlawif

10261

• Дагот

7025

• Пропионатычь

6932

Кращі автори в цій темі

Опубліковано:
Заебись будет презик, что-то среднее между медведчуком, азаровым и жириновским.

Не будет. Рейтинг он явно растерял. После всех скандалов, а так же того, что 2-3 недели/месяца превратились в 2-3 года. Но гнида еще та. Это безусловно. Такого охуевшего саморасхваливания я ни у кого не помню. Отец и спаситель нации блядь. "Кому вы хуже сделаете, если не выберете меня"

Опубліковано:
Пашинський.
Зброя, гроші і NYT.

Отже, з’явилась інформація, що близька до екс-нардепа Пашинського компанія "Українська бронетехніка" є найбільшим приватним закупівельником зброї. І купує багато.

Із уривків статті NYT, порізаних на невеликі новини — загальна картина слабко дає розуміння, що і до чого. А от прочитання оригіналу дозволяє побачити пласти цілих проблем.

https://www.nytimes.com/2023/08/12/world/eu...-pashinsky.html

Отже, мова йде передусім про епізод перших місяців великої війни, коли українські урядовці вирішили залучити якомога більше торговців зброєю та скасували деякі правила отримання ліцензій на імпорт озброєння.

Уже зараз можна скласти притомну картину хто як (не)готувався до війни — і вельми допомагають цьому розповіді про гранатомети за шторами, пиятику в бункері, «цілу добу не давали наказ підривати мости, бо думали, що росіяни теж люди». І поради Баканова до Залужного попідривати мости в Києві за пару днів.

Давайте скажемо одразу чесно — масовий прихід у владу «людей з народу» відправив державне управління в глибоку кому і зараз воно ледве живіє в реанімації.

А отже, серйозні задачі перших тижнів війни вирішували в режимі — «треба було уже на вчора».

Автори матеріалу NYT поспілкувались з заступником міністра оборони Володимиром Гавриловим. І він визнав, що підхід «скасувати деякі правила отримання ліцензій на імпорт озброєння», про яких я згадала вище — не спрацював. Довелось шукати старих торговців.

Вартує уваги цей епізод:
«Хоча на дзвінок відгукнулися тисячі брокерів, згадує заступник міністра Гаврилов, - за його словами лише 10-15 відсотків змогли знайти обіцяні боєприпаси, а фактично доставлено лише близько половини від того, що знайшли. «У нас були випадки, коли дві держкомпанії змагалися за одні й ті ж партії озброєння», — додає заступник міністра оборони Гаврилов, що, ха його словами, призводило до зростання цін».

Гостра потреба була в саме боєприпасах радянського зразка — а це передусім артилерія, яка за офіційними даними Генштабу робить 80% смажених окупантів.

Тож, коли Гаврилова набрав Пашинський з пропозицією закупитись в Болгарії дефіцитним товаром — Міноборони погодилось. Бо як свідчать відкриті дані — перші серйозні поставки західної зброї були аж у травні минулого року. А потреба на тут і зараз була гострою.

Автори зазначають, що «абсолютна більшість озброєння із Болгарії потрапляє в Україну шляхом реекспорту через інші країни ЄС, що створює додаткову логістику й посередників, але цей шлях залишається єдиним шляхом, яким зброя з Болгарії потрапляє в Україну». Далі розкриваються деталі поставок через Польщу. З посередниками, які хотіли мати свій гонорар на послуги — насправді тут нема нічого протизаконно. Єдине, колись ми побачимо їх цифру)

Пошукаємо трошки відкритої інформації про обсяги зброї і пріорітет.

У березні самі болгарські урядовці розповіли про непублічні постачання зброї до України через треті країні і зокрема — Польщу на суму в 1 мільярд доларів.
https://suspilne.media/amp/406043-bolgaria-...-mlrd-euractiv/

Ще більше конкретики дає розслідування видання Die Welt.
https://www.welt.de/politik/ausland/plus243...ne-rettete.html
Де прямим текстом іде мова про те, «навесні 2022 року Болгарія таємно постачала Україні боєприпаси та комплектувальні до радянських зразків зброї і змогла забезпечити до третини потреб ЗСУ на початковому етапі війни з Росією». І що навіть Кулеба мав завдання від Зеленського дістати болгарські боєприпаси «зусиллями дипломатії».

Цей епізод цікавий, бо очевидно прохання про допомогу у нелюбого ворога — мало би стимулювати пана Зеленського шукати інші шляхи постачання. Але ні, через голови і опір суспільства послом в Болгарію відправляють сексологиню, яка навряд чи розбирається в калібрах зброї, як в «потоках денежной энергии через п&ст6ль».

Мої джерела також кажуть, що пан Зеленський у бесідах з болгарськими колегами застосувує аргумент «от гляньте на Туреччину, он вона як допомагає, а ви ні». Що абсолютно недопустимо, враховуючи історичні контексти між двома державами. П’ять століть окупації під турками, а тобі тицяють у очі «беріть приклад». Ну-ну.

І трете, сам Зеленський умудрився недавно поїхати до Болгарії і публічно нахамити президенту Румену Радєву. І можна скільки завгодно розказувати про прор₴&йські настрої в цій державі, але Радєв досвідчений військовий і генерал-майор ВПС. А отже, дипломатичний конфлікт перейшов у стадію лічняка.

І окремий перець цієї історії.
У 2019 році Зеленський радив вийти на вулицю і спитати, чи злодій Пашинський. Однак, у 2022 році довелось просити про допомогу. А найцікавіше, що якщо зараз вийти на вулицю і спитати, чи вважаєте ви злодіями «Слугу народу», Зеленского, Єрмака, Татарова, Баканова, то можна почути дуже цікаву соціологію. Про злодіїв, корупцію і агентуру ФСБ. Я би спитала про Зеленського про це на прес-конференції. І уявляю, що відповідь можна було би різати редакторською рукою на смачний мем.

І ключовий момент.
Арта — база і основа нинішньої війни. А отже, снарядів треба буде дуже і дуже багато. І я не виключаю, що поява цієї статті пов’язана з тим, що хтось хоче осідлати обкатаного коня. І хтось дуже підприємистий хоче підім’яти натоптані доріжки «Української бронетехніки».

Крім того — краще змусити суспільство ненадовго забути про депутатів у трусах на Мальдівах і батальйон Монако — це розповісти про злісних попередників. Які заважають сучасникам купувати будинки в Марбельї та Монако.
Опубліковано:

ебанутейшие выводы из статьи))) сразу видно волосатую руку порохоботихи

позавчера читал эту статью на NТ и там вывод однозначный:

"появление таких фигур, как господин Пашинский, является одной из причин, почему американское и британское правительства покупают боеприпасы для Украины, а не просто передают деньги."

Опубліковано:
"появление таких фигур, как господин Пашинский, является одной из причин, почему американское и британское правительства покупают боеприпасы для Украины, а не просто передают деньги."

И правильно делают. Нашим деньги давать нельзя.

Опубліковано:

Мені пох хто там порохобот чи зелебот.

Тут питань вистачає до всіх.

Їбануті висновки можна зробити з того,щоткоїться останні роки.

І навіть не знаю,хто ж в цьому безладі винен?

Доречі,може нам кошти не дають тому що їх безбожно пиздять?

И правильно делают. Нашим деньги давать нельзя.
нам скоро нічого давати не будуть з такими ділами,що зараз кояться.

Опубліковано:
нам скоро нічого давати не будуть з такими ділами,що зараз кояться.

Я думаю, що будуть. Про те, що у нас казнокради на кожному вуглу сидят всі знали ще до війни. Тим паче зброю так як гроші не пиздять. Особливо важку зброю. А от після війни на відбудову..?

Опубліковано:
sdiv=this.parentNode.childNodes[1].style;
sref=this.parentNode.childNodes[0];
tmp=(sdiv.display!='block');
sdiv.display = tmp ? 'block' : 'none';
sref.innerHTML = tmp ? 'Скрыть' : 'Їбать,я просто ору в голос))';
return false;">Їбать,я просто ору в голос))
Опубліковано:

Чого?

Це не перший подібний збір і завжди все виходило.

Опубліковано:
Чого?

Це не перший подібний збір і завжди все виходило.

Просто пока сотни миллионов тратятся на всякую хуйню у нас очередные мегасборы обявляют.

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунту. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...