Перейти до публікації

Флуд, Оффтоп, Флейм

StrongMen

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

not again

зараз підуть:

гвинтокрили, вертольоти, самольоти, літаки, розчепірки, нацюцюрники, сравні, незабаром і т.д.

вже проходив разок такий диспут в нашій дружній компанії ))

• Відповіді 12,8 к
  • Створено
  • Остання відповідь

Кращі автори в цій темі

• Outlawif

1085

• 81eg

809

• Егорычъ

560

• yobilovus

412

Кращі автори в цій темі

Опубліковано:
И сыр - сир, и творог сир? А как различать?

Твердий сир та кисломолочний (домашній) сир. Все одно твердий сир - це вже дозрілий домашній сир. ;)

Потому что язык не развивался очень долго, а в мире появилось очень много нового...

Мова завжди розвивалася. Не може розвиватися суспільство без розвитку мови. Ми ж не в джунглях Амазонії живемо.

Опубліковано:
Неправда. Жодних змін. Кака біла - кака єсть.

Давноминулий час був? Літера Ґ була? Кличний відмінок?

Bund, я у школі не на двійки вчився. І склерозу у мене немає. Не було цього. І ще багато чого не було.

Опубліковано: (змінено)
Давноминулий час був? Літера Ґ була? Кличний відмінок?

Bund, я у школі не на двійки вчився. І склерозу у мене немає. Не було цього. І ще багато чого не було.

Це все давно було. Кличний відмінок завжди був в українській мові. Бо це є нормою. Немлес вану. ;) Ще й в народних піснях вовсю використовувався. (Ой, ти Галю, Галю ж молодая..., Ой, козаче, козачейку, де-с ся заталапав?) І літера Ґ. На ній завжди акцентували увагу. Хоча раніше на письмі її не вирізняли від звичайної "г". Це веду про період совка. Але про відмінності завжди наголошували. І вимовляли відповідно(аґрус, ґава, ґанок, ґедзь). В Пересопницькому Євангелії вирізняли написання "ґ" від "г".

Змінено користувачем Bund
Опубліковано:

Буквы Ґ в "советском украинском языке" не было. Были слова-исключения всего 4 слова, где эта буква читалась как другой звук. Ты действительно считаешь что она нужна была? Теперь в стране почти ни одного юридического или технического документа написанного без грамматических ошибок нет. Не закрепленные нормы старословянского языка нужно было вводить в 21 веке?

Опубліковано:

Цих слів не 4, а набагато більше. Форми не вводять, а відновлюють те, що було запартачено за часів СРСР. Професійним філологам це набагато краще відомо, ніж нам з тобою. Я - україномовний. В вимові я роблю відмінності. На письмі - ні І у мене це не викликає заперечень. Так само як і у багатьох інших. Взагалі по темі "мови" варто припинити балачки. Це не місце для неї. Та і взагалі, я чомусь не вказую носіям сучасної російської мови на правильність, з моєї точки зору, сучасної літературної російської мови. Можна ж звісно згадати про рід "кофе" та інші. Це не мій клопіт, хоча я володію російською краще, ніж деякі українською.

Опубліковано:
Неправда. Жодних змін. Кака біла - кака єсть.

открыл, наткнулся, прочитал... думаю нефига себе у вас тут спор о вегенах дошел до чего...

потом только понял, что никто есть белые каки не призывает, и речь вообще не о питании....

Опубліковано:
Цих слів не 4, а набагато більше. Форми не вводять, а відновлюють те, що було запартачено за часів СРСР. Професійним філологам це набагато краще відомо, ніж нам з тобою. Я - україномовний. В вимові я роблю відмінності. На письмі - ні І у мене це не викликає заперечень. Так само як і у багатьох інших. Взагалі по темі "мови" варто припинити балачки. Це не місце для неї. Та і взагалі, я чомусь не вказую носіям сучасної російської мови на правильність, з моєї точки зору, сучасної літературної російської мови. Можна ж звісно згадати про рід "кофе" та інші. Це не мій клопіт, хоча я володію російською краще, ніж деякі українською.

Bund, а чого це ти себе записав в носії української мови, а мене в носії російської? Просто мені зручніше користуватися російською. Я теж володію українською мовою краще чим деякі її носії "титульної нації."

А пишу я з помилками на всіх мовах. :bs:

Опубліковано:

тут не справа хто чим володіє, а для кого яка рідна - на якій думає

Гість
Ця тема закрита для подальших повідомлень.
  • Створити...